Quicu Tàpias Anton
També ho pots escoltar a:
El Quicu Tàpias és l'autor de la reconeguda web santllorençdelmunt.com, que ofereix un gran Mapa Digital amb més d'un miler de llocs d'interès del massís, localitzats i identificats amb les seves fotografies. Una gran obra de referència, consultada amb molta freqüència pels excursionistes de la nostra muntanya. Té registrats 1.200 punts geolocalitzats, dels quals 1.000 punts estan acompanyats de fotos.
El pares del Quicu eran uns grans aficionats a Sant Llorenç. Fins i tot, la seva mare va fer algunes primeres nacionals de cims. Amb els seus pares, el Quicu va sortir molt per la muntanya fins els 14 anys. Després es va centrar sobretot en els estudis.
Recopilació de dades per a GPS
Quan ja treballava va recuperar l'activitat al massís. En aquella època va començar a fer servir el GPS i es va adonar que encara no hi havia cap mapa ni informació detallada sobre Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. Això el va animar a fer un treball de camp per a tenir les coordenades dels llocs més destacats i, a la vegada, fer fotografies.
El Quicu Tàpias, de forma paral.lela amb el Ramon Suades, ha contribuït a geolocalitzar tots els llocs d'interès de Sant Llorenç. La majoria de dades GPS que circul.len sobre Sant Llorenç van ser obtingudes originariament pel Quicu o el Ramon.
La web Santllorencdelmunt.com
L'any 2004, quan va tenir recopilades més de 100 coordenades i fotografies de llocs d'interès, va crear la primera pàgina web, amb el domini que hem dit: santllorençdelmunt.com. Inicialment servia perquè la gent es pugues descarregar la informació i portar-la en aparells amb GPS, com Garmin. Posteriorment va fer l'actual pàgina, en la que es poden veure els punts rellevants del massís sobre diversos mapes:
- CET 1935
- CET 1963
- CET 1988.
- Alpina 1946.
- Alpina 2002.
- Alpina 2006.
- ICC.
- Open Street Map.
- Google.
És a dir, el Quicu Tàpias, tot sol, sense cap ànim de lucre, ha posat a la nostra disposició una eina tecnològica de molta qualitat i prestacions. El més normal seria que una web com santllorencdelmunt.com fos el treball d'una institució, d'un ampli equip, però és obra i mèrit del Quicu.
El Quicu és el millor representant de l'excursionista d'última generació, que gaudeix de la natura i, al mateix temps, sap treure profit real de les noves tecnologies per aprofundir en el coneixement i la divulgació de la nostra muntanya.
Treball de Recerca
El Quicu Tàpias parla amb molta modèstia de la seva tasca de recerca a Sant Llorenç. Però realment acumula molts llocs que ha localitzat i batejat. Entre d'altres, cal destacar:
- La Cova Marta.
- La Cova Marta 2.
- La galeria superior de la Cova de la Cabrafiga.
- Balma Penjada d'Estenalles
- Escletxa del Serrat de la Coca.
- Balma del Senglar 1 o 2.
- Les Balmes del Torrent de la Fontalba.
- La Balma dels Pantalons.
- El Llac de la Pepa i la Lola.
- Els Pantans del Miquel i la Mixeta.
També ha participat en les primeres exploracions d'altres indrets, com:
- la Cova-Avenc del Pèndol
- o la Cova de la Savina Penjada.
Així mateix ha estat el primer en fer fotografies d'algunes de les cavitats menys conegudes del massís, com:
- la Cova Inexplorada
- o la Cova Sud.
Troballes Curioses.
Com ha voltat per tot arreu del massís, el Quicu Tàpias ha trobat també coses ben curioses, que criden l'atenció. Per exemple, el Quicu esmenta:
- Una esvàstica que feia tres metres de diàmetre, que va veure al sector del Guitard.
- Les restes de cerimònies estranyes: sang, plomes dins de pots... tot això situat en llocs on el nom ja fa referència a temes estranys.
- El parament d'una mena de falsa font propera a l'avenc del Sot de la Bota.
- Un arbre caigut que havia quedat "levitant" entre altres dos en el camí que va de la carena del Pagès a la canal de Tanca.
Idees per a possibles Projectes Futurs.
El Quicu Tàpias, que és enginyer i expert en sistema d'informació, pensa continuament possibles noves tecnologies que podrien servir per a divulgar Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Adverteix que té poc temps per poder fer realitat tot el que va reflexionant, però, com exemple, esmenta:
- un model en 3-D, que si va començar a desenvolupar centrant-se en La Mola.
- una versió per a mòbils de la web,
- una ampliació de realitat augmentada
- un street wiew de Google aplicada a Sant Llorenç del Munt.
El Quicu destaca que totes aquests desenvolupaments tecnològics segur que s'acabaran fent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada